content image
This phantom sticky

Goedkope v/s dure cremes

Geregeld krijg als ik schoonheidsspecialist de vraag of de wat duurdere crèmes nu echt beter werken of niet. Een goede vraag, want tenslotte worden we allemaal overspoeld door reclames met aantrekkelijke afbeeldingen en cosmeticaproducten die beloven dat we op ons veertigste weer het huidje van een achttienjarige krijgen. Maar hoe weet je of deze crème echt doet wat het belooft, want prijs is zeker geen indicatie voor de kwaliteit van een product.

Een crème kan nog zo duur zijn, in sommige gevallen zitten er maar een paar werkzame stoffen in en doet dit product uiteindelijk niet erg veel, of werkt het de huid zelfs tegen!

Waarom is huidverzorging belangrijk?

Voordat ik dieper in ga op welke factoren dan wel een indicatie zijn voor de kwaliteit van een crème, wil ik je eerst nog even duidelijk maken waarom huidverzorging zo belangrijk is.

Verzorgen & voeden

Het belangrijkste doel van een crème of ander verzorgingsproduct, is het beschermen en voeden van de huid. Beschermen is vooral gedurende de dag van belang, wanneer onze huid vervuild raakt door luchtvervuiling of lijdt onder invloeden van uv-straling.

Wanneer je slaapt is het de regeneratieve periode, je huid gaat zich vernieuwen en herstellen. Gedurende de nacht is het dus belangrijk een voedend verzorgingsproduct te gebruiken.

Voor iedereen die zich afvraagt of het nu echt een toegevoegde waarde is om zowel een dag- als een nachtcrème te gebruiken; zeker weten! Er zit dus wel degelijk verschil in de werking van een dag of nachtcrème.

Minder collageen & elastine

Een andere belangrijke reden om de huid goed te verzorgen, is het feit dat vanaf ons 25e levensjaar de huid minder goed in staat is belangrijke stoffen te produceren, waarbij dit vermogen per jaar steeds een stukje afneemt.

Collageen en elastine zijn bijvoorbeeld de eiwitten in onze huid die ervoor zorgen dat we een mooie, stevige en rimpelloze huid hebben. Wanneer de productie van deze eiwitten afneemt, worden de eerste tekenen van veroudering zichtbaar. De belangrijke antioxidanten die ons beschermen tegen schadelijke invloeden nemen af en de celvernieuwing gaat niet meer zo snel als voorheen.

Kwalitatieve cosmeticaproducten bevatten werkstoffen die bovengenoemde processen verminderen en tegengaan. Maar dan komen we direct bij de volgende vraag, want…

Wat is kwalitatieve cosmetica?

Kwalitatieve cosmetica is naar mijn mening een product waarbij een zo hoog mogelijke concentratie van een bepaalde werkstof is gebruikt, terwijl de crème tegelijkertijd wel goed blijft ruiken en smeren. Kwalitatieve producten zijn veelvuldig dermatologisch getest en de ingrediënten hebben een bewezen wetenschappelijke werking.

Deze punten hebben mij in de zoektocht naar een goed merk voor in de salon, bijvoorbeeld doen kiezen voor het Duitse merk Jean D’Arcel, dat met 60 jaar ervaring en een eigen laboratorium producten produceert die daadwerkelijk de huid verbeteren, waarbij je ook daadwerkelijk verschil ziet.

Mijn advies

In je zoektocht naar een goede crème, zijn twee dingen belangrijk:

  1. Jouw huidtype- en conditie: Alleen als deze goed in kaart zijn gebracht door een schoonheidsspecialist, kun je de juiste verzorging vinden. Goede cosmetica passende bij jouw huid maakt het verschil.
  2. Ingrediënten: Het is belangrijk om te weten welke ingrediënten er in de crème zitten. Van sommige ingrediënten is de werking wetenschappelijk aangetoond.

Benieuwd welke ingrediënten dit zijn? Je leest het in mijn volgende blog!

Advies over welke producten het beste zijn voor jouw huid of ben je benieuwd wat jouw huidtype- en conditie is? Ik geef je graag advies! Maak je afspraak online, klik hier.