content image
This phantom sticky

Beauty Blog

Schoonheidsbehandelingen worden steeds populairder onder mannen en dat is niet gek. Ook mannen willen zolang mogelijk genieten van een goed verzorgd uiterlijk. Omdat de mannenhuid verschilt van die van vrouwen, heeft deze huid andere verzorging nodig. Je leest alles over de mannenhuid in mijn nieuwe blog!

Mannenhuid vs. Vrouwenhuid

De huid van mannen is zo een 15% tot 25% dikker dan die van vrouwen. Zij hebben meer haarvaatjes en zenuwuiteinden in de huid en de onderhuidse vetlaag is dunner, hierdoor ervaren mannen sneller pijnprikkels.

Doordat de meeste mannen zich iedere dag scheren, is de pH-waarde lager, namelijk rond de 6,5. Een lagere pH-waarde betekent ook een lagere afweer tegen bacteriën. Tel daar nog eens bij op dat de talgproductie hoger is dan bij die van vrouwen, en de ideale omstandigheid voor de p-bacterie (bacterie die acne veroorzaakt) is geboren. Daarom hebben vaker mannen last van heftige acne dan vrouwen.

Mannen zweten meer en meer zweet betekent ook meer verdamping. Het vocht in de huid wordt minder goed opgeslagen, met als resultaat een droge huid.

Huidverzorging voor mannen

Omdat er toch behoorlijke verschillen zijn tussen de vrouwen-en mannenhuid, is het logisch om de mannenhuid anders te behandelen. Jean D’Arcel heeft een speciale herenlijn die specifieke werkstoffen bevat, afgestemd op deze huid.

De Jean D’Arcel Homme lijn is een rijke anti-aging verzorging, en zorgt ervoor dat de huid strakker wordt en lijntjes en rimpeltjes gladder worden. Ook wordt de huid gekalmeerd en gehydrateerd en zorgen magnesium en calcium ervoor dat de huid wordt versterkt. De Jean D’Arcel Crème Anti-Age Homme zorgt ervoor dat het huideigen regeneratievermogen wordt gestimuleerd.

Schoonheidsbehandelingen voor mannen

Jean D’Arcel biedt een uitgebreide salonbehandeling aan uit de Homme lijn. Deze behandeling bestaat uit:

  • Dieptereiniging met enzymatische peeling.
  • Minerealen concentraat.
  • Hydraterende massage.
  • Oogverzorging.
  • Afsluitend een hydraterende emulsie.

Wil jij ook zolang mogelijk genieten van een gezonde huid, zonder rimpels en lijntjes? Of heb je last van acne en wil je dit met resultaat behandeld hebben?

Neem dan contact op met schoonheidssalon Beautynez in Wateringen, voor resultaatgerichte huidverbetering! Klik hier.

Geregeld krijg als ik schoonheidsspecialist de vraag of de wat duurdere crèmes nu echt beter werken of niet. Een goede vraag, want tenslotte worden we allemaal overspoeld door reclames met aantrekkelijke afbeeldingen en cosmeticaproducten die beloven dat we op ons veertigste weer het huidje van een achttienjarige krijgen. Maar hoe weet je of deze crème echt doet wat het belooft, want prijs is zeker geen indicatie voor de kwaliteit van een product.

Een crème kan nog zo duur zijn, in sommige gevallen zitten er maar een paar werkzame stoffen in en doet dit product uiteindelijk niet erg veel, of werkt het de huid zelfs tegen!

Waarom is huidverzorging belangrijk?

Voordat ik dieper in ga op welke factoren dan wel een indicatie zijn voor de kwaliteit van een crème, wil ik je eerst nog even duidelijk maken waarom huidverzorging zo belangrijk is.

Verzorgen & voeden

Het belangrijkste doel van een crème of ander verzorgingsproduct, is het beschermen en voeden van de huid. Beschermen is vooral gedurende de dag van belang, wanneer onze huid vervuild raakt door luchtvervuiling of lijdt onder invloeden van uv-straling.

Wanneer je slaapt is het de regeneratieve periode, je huid gaat zich vernieuwen en herstellen. Gedurende de nacht is het dus belangrijk een voedend verzorgingsproduct te gebruiken.

Voor iedereen die zich afvraagt of het nu echt een toegevoegde waarde is om zowel een dag- als een nachtcrème te gebruiken; zeker weten! Er zit dus wel degelijk verschil in de werking van een dag of nachtcrème.

Minder collageen & elastine

Een andere belangrijke reden om de huid goed te verzorgen, is het feit dat vanaf ons 25e levensjaar de huid minder goed in staat is belangrijke stoffen te produceren, waarbij dit vermogen per jaar steeds een stukje afneemt.

Collageen en elastine zijn bijvoorbeeld de eiwitten in onze huid die ervoor zorgen dat we een mooie, stevige en rimpelloze huid hebben. Wanneer de productie van deze eiwitten afneemt, worden de eerste tekenen van veroudering zichtbaar. De belangrijke antioxidanten die ons beschermen tegen schadelijke invloeden nemen af en de celvernieuwing gaat niet meer zo snel als voorheen.

Kwalitatieve cosmeticaproducten bevatten werkstoffen die bovengenoemde processen verminderen en tegengaan. Maar dan komen we direct bij de volgende vraag, want…

Wat is kwalitatieve cosmetica?

Kwalitatieve cosmetica is naar mijn mening een product waarbij een zo hoog mogelijke concentratie van een bepaalde werkstof is gebruikt, terwijl de crème tegelijkertijd wel goed blijft ruiken en smeren. Kwalitatieve producten zijn veelvuldig dermatologisch getest en de ingrediënten hebben een bewezen wetenschappelijke werking.

Deze punten hebben mij in de zoektocht naar een goed merk voor in de salon, bijvoorbeeld doen kiezen voor het Duitse merk Jean D’Arcel, dat met 60 jaar ervaring en een eigen laboratorium producten produceert die daadwerkelijk de huid verbeteren, waarbij je ook daadwerkelijk verschil ziet.

Mijn advies

In je zoektocht naar een goede crème, zijn twee dingen belangrijk:

  1. Jouw huidtype- en conditie: Alleen als deze goed in kaart zijn gebracht door een schoonheidsspecialist, kun je de juiste verzorging vinden. Goede cosmetica passende bij jouw huid maakt het verschil.
  2. Ingrediënten: Het is belangrijk om te weten welke ingrediënten er in de crème zitten. Van sommige ingrediënten is de werking wetenschappelijk aangetoond.

Benieuwd welke ingrediënten dit zijn? Je leest het in mijn volgende blog!

Advies over welke producten het beste zijn voor jouw huid of ben je benieuwd wat jouw huidtype- en conditie is? Ik geef je graag advies! Maak je afspraak online, klik hier.

 

De belangrijkste oorzaken van huidveroudering zijn bij de meesten van ons wel bekend. Wetenschappers zijn er echter in de afgelopen jaren nog beter in geslaagd te achterhalen welke factoren nog meer leiden tot een versnelde veroudering van onze huid. Zo is gebleken dat na schadelijke uv-straling en een slechte levensstijl, versuikering en vrije radicalen de belangrijkste oorzaken zijn. Benieuwd hoe dit precies werkt? Lees dan mijn allereerste blog!

Beginnen bij de basis; de huid

Voordat ik dieper in kan gaan op het verouderingsproces, is het belangrijk te weten hoe de huid werkt. Onze huid beschermt ons tegen onderkoeling, oververhitting en uitdroging en voorkomt dat er schadelijke indringers het lichaam in kunnen.

De huid is ons grootste orgaan, weegt tussen de 15 en 20 kilo en is opgebouwd uit drie lagen, namelijk de opperhuid, de lederhuid en het onderhuidsbindweefsel. In de lederhuid zitten de belangrijkste stoffen die zorgen voor een mooie en gezonde huid, namelijk collageen, elastine en hyaluronzuur. Collageen is een eiwit die het bindweefsel bij elkaar houdt, dit zorgt voor een stevige huid. Elastine helpt de huid naar de oorspronkelijke positie te keren en hyaluron kan worden gezien als het ‘smeermiddel’.

Helaas beginnen deze stoffen af te nemen na het 25e levensjaar. Maar dat is niet de enige oorzaak van huidveroudering…

Veroudering door vrij radicalen

Vrije radicalen zijn zeer schadelijk voor het lichaam en daarmee dus voor de huid. Ons lichaam maakt zelf vrije radicalen aan, maar in zeer lage hoeveelheden. Deze vrije radicalen binden zich in een normale situatie aan ziekteverwekkers en dienen daarmee het lichaam te beschermen.

Echter, wanneer het lichaam wordt gestimuleerd om meer vrije radicalen aan te gaan maken (bijvoorbeeld doordat we roken, overmatig alcohol drinken of te vaak in de zon komen), zijn er dusdanig veel vrije radicalen aanwezig, dat zij zich ook binden aan gezonde cellen in plaats van alleen aan de ziekteverwekkers.

Wat kun je doen tegen vrije radicalen?

Natuurlijk is het allerbelangrijkste advies om zo gezond mogelijk te leven. Daarnaast zijn wat cosmetica betreft antioxidanten heel belangrijk. Antioxidanten verminderen het oxidatieproces door vrije radicalen te absorberen. Een antioxidant in cosmetica is bijvoorbeeld vitamine C. Jean D’Arcel maakt veelvuldig gebbruik van antioxidanten in haar cosmetica. Shop je producten direct via de webshop.

Veroudering door versuikering

Naast dat suiker funest is voor de lijn, is het ook heel schadelijk voor de huid. De suikermoleculen hechten zich aan de gezonde eiwitten in de huid, dit proces wordt ook wel glycatie genoemd. Het gevolg is dat de huid minder veerkrachtig en elastisch is. Hierdoor ontstaan rimpels en verkleuringen. Het huidverouderingsproces wordt door middel van suiker versneld, daarnaast wordt de huid kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, airco en vervuilde lucht.

Wat kun je doen tegen versuikering?

Ook hierbij geldt dat het beter is versuikering te voorkomen, dan te genezen. Suiker zoveel mogelijk laten staan is dus het advies.

Naast gezonde voeding en de juiste thuisverzorgingsproducten, zorgen de schoonheidsbehandelingen van schoonheidssalon Beautynez uit Wateringen voor een zichtbaar gezondere en stralendere huid. Maak hier online je afspraak, klik hier.